21.10.07

Η δημοκρατική ανοχή ενίοτε βλάπτει σοβαρά την υγεία των πολιτών!!!


Ποιός τελικά σε αυτή τη χώρα εκπροσωπεί ή πολύ περισσότερο, νομιμοποιείται να εκφράζει και να εκπροσωπεί τον "ελληνικό λαό"; Σε οποιαδήποτε δυτικοευρωπαϊκή χώρα το ερώτημα θα ήταν περιττό καθώς η απάντηση θα ήταν αυτονόητη. Στην Ελλάδα, όμως, τα πράγματα φαίνεται να είναι διαφορετικά.

Διάβαζω στο πρωτοσέλιδο κυριακάτικής εφημερίδας χαμηλών κυκλοφοριακών επιδόσεων αλλά υψηλών τόνων –σε σημείωμα του εκδότη της- ότι "ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί όνομα των Σκοπίων με τη λέξη "Μακεδονία" και δεν περνάει «σύνθετη ονομασία»με την οποία πάνε να μας χρυσώσουν το χάπι".

Ο εκδότης, πρώην βουλευτής του κόμματος της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρεί εν πολλοίς ως κεκτημένο την νομιμοποίηση ότι μπορεί να εκφράζει και να εκπροσωπεί τον «ελληνικό λαό» εκείνος και μόνον εκείνος έναντι των …μειοδοτών!!!

Μεταξύ των μειοδοτών δε, συμπεριλαμβάνει και την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με τη ψήφο των πολιτών -οι περισσότεροι εκ των οποίων μάλλον αγνοούν την ύπαρξη του εν λόγω εκδότη και της εφημερίδας του.

Κι όμως ο συγκεκριμένος εκδότης –από τους θαμώνες των τηλεπαραθύρων- φιγουράρει λόγω δημοκρατικής ανοχής ως εξέχων παράγων της δημόσιας ζωής και η άποψη του μετρούσε για πρώην υπουργούς και υφυπουργούς πολύ περισσότερο από την άποψη ενός Κουλουμπή και ενός Σβολόπουλου. Ήμαρτον!!!

1 σχόλιο:

GiaNt είπε...

Και εγώ ώρες ώρες το βλέπω και παω να σκάσω! Πχ όταν χτυπήθηκαν οι δύδιμοι πύργοι! Η μισή Ελλαδα χαιροταν-κρυφοχαιρόταν και ο προθυπουργός βγήκε και εξέφρασε την λύπη του εκ μέρους όλων των ελλήνων... Γενικά κανένας δεν πρέπει να εκπροσωπεί καμία ομάδα...