28.10.07

Το Όνομα της "Πρώην..." και τα ελληνικά συμφέροντα


Διαβάζω (τρέχοντας είναι η αλήθεια…) τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων για το … Όνομα της "Πρώην" αλλά και τα συμπεράσματα των υπευθύνων αυτών των δημοσκοπήσεων σχετικά με τις διαθέσεις της κοινής γνώμης.

Σεβαστά τα ευρήματα, κατανοητές οι διαθέσεις. Η ουσία όμως βρίσκεται αλλού… Δίχως αμφιβολία, στο τρόπο που η ελληνική κοινωνία έμαθε να οργανώνει και να συμμετέχει σε έναν ανοιχτό δημόσιο διάλογο που να αναδεικνύει κάθε φορά τα ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα συμφέροντα των πολιτών και ο οποίος να κατευθύνει το πολιτικό δυναμικό και τις υπεύθυνες ηγεσίες και να οδηγεί σε λύσεις που κατοχυρώνουν στη πράξη αυτά τα συμφέροντα.

Με άλλα λόγια, συνεχίζουμε να βιώνουμε την απουσία μιας ενεργούς και υπεύθυνης Δημόσιας Διπλωματίας, ικανής μάλιστα να μεταφέρει το κέντρο βάρους της ανάδειξης και της προάσπισης των συμφερόντων των πολιτών στους ίδιους τους πολίτες και τις συλλογικές εκφράσεις τους.

Για μια ακόμη φορά έχω την αίσθηση ότι συνεχίζουμε να συζητούμε για το Δένδρο εν γνώσει της απώλειας του Δάσους… Ιδιαίτερα, σήμερα με ανοιχτό το ζήτημα της τύχης του Κοσσόβου στα Δυτικά Βαλκάνια και με την απειλή μαζικής επέμβασης των τουρκικών στρατευμάτων στο Βόρειο Ιράκ που ανατρέπει όλο το σκηνικό των συσχετισμών και των ισορροπιών σε αυτή την λόγω Κουρδικού ζητήματος εύφλεκτη περιοχή.

Η μοναδική λύση στις μέρες μας είναι η ανοιχτή και δημόσια και υπεύθυνη τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας σχετικά με τις ελληνικές επιδιώξεις που δεν μπορούν ανεξαρτήτως των όποιων θορυβωδών εκφράσεων του αυτοπροσδιοριζόμενου ως μακεδονικού εθνικισμού παρά να έχουν ως προτεραιότητα τα ζητήματα της πολιτικής ασφάλειας, της οικονομικής ανασυγκρότησης και της κοινωνικής ανάπτυξης μέσα σε μια σταθερή πορεία ένταξης/ ενσωμάτωσης των Δυτικών Βαλκανίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

...των όποιων θορυβωδών εκφράσεων του αυτοπροσδιοριζόμενου ως μακεδονικού εθνικισμού...

Μαλιστα.
Βλέπετε ξεκάθαρα τον μακεδονικό εθνικισμό αλλά δε γράφετε κανένα σχόλιο για τον εξίσου (και χειρότερο) άθλιο ελληνικό εθνικισμό. Αυτόν που οδήγησε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. να στραφεί εναντίον των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στην ΝΑ Ευρώπη.

Οσο και αν φαίνετα παράδοξο πρέπει να παραδεχτούμε οτι Δημοκρατία της Μακεδονίας κατάφερε να ταυτίσει τα δικά της συμφέροντα με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στην Ν.Α. Ευρώπη χωρίς να είναι μελος αυτων των οργανισμών.

Το αξίζουν το ονομα και με το παραπάνω.


Гиоргос.

Κ.Τ - FREEBLOGGER είπε...

Αγαπητέ μου φίλε μάλλον δεν καταλάβατε το τι διαβάσατε και πολύ περισσότερο δεν θελήσατε να καταλάβετε. Δικαίωμα σας...

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τη πασαρέλα των εθνικισμών στη περιοχή γιατί αυτού του είδους η πασαρέλα με αφήνει παγερά αδιάφορο.