5.6.05

Η πολιτικοποίηση των μεταρρυθμίσεων

Η απάντηση του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη για το εργασιακό καθεστώς των νεοπροσλαμβανόμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα - στην συνέντευξή του που φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα "Το Βήμα" - δίνει μια πολύ ισχυρή ένδειξη του εύρους της αποδοχής ενός προγράμματος ώριμων και ρεαλιστικών μεταρρυθμίσεων σε κρίσιμους για την λειτουργία του δημοσίου, αλλά και ευρύτερα για την οικονομία και την αγορά τομείς και δραστηριότητες από τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

"Εγώ κρατώ στα θετικά την απόφαση για άρση της μονιμότητας στους νεοπροσλαμβανομένους του OΤΕ, κάτι που πρέπει να επεκταθεί σε όλον τον ευρύτερο δημόσιο τομέα" , δήλωσε ο κ. Μ.Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας, επιπροσθέτως, ότι το μέτρο αυτό είναι αναγκαίο για να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία.

Αν το εύρος της αποδοχής είναι ένα από τα συν των τελευταίων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, εκείνο το οποίο μπορεί να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στη στέρεη διεύρυνση της πολιτικής και κοινωνικής βάσης της κυβέρνησης Καραμανλή είναι η συνεχής, σταθερή και προπαντός συστηματική προσπάθεια πολιτικοποίησης των μεταρρυθμίσεων μέσα από συμμαχίες με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και ομάδες που αντιτίθενται στο "κρατικισμό" και υπερασπίζονται στην πράξη τη λειτουργία μιας σύγχρονης, ανοικτής και παραγωγικής κοινωνίας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: