9.6.05

Ποιοι "τροφοδοτούν" το "τέρας" των Βρυξελλών;

Εν τέλει, μήπως δεν έχει άδικο το "τέρας" (η γραφειοκρατία των Βρυξελλών) όταν οι 'Ελληνες πολιτικοί, κατά πάγια συνήθεια, θεωρούν απαραίτητο για τις αντιπολιτευτικές τους τακτικές και σκοπιμότητες να συνεχίζουν την "τροφοδοσία" του;

Το φαινόμενο της "τροφοδοσίας" του "τέρατος" από την εκάστοτε αντιπολίτευση με υλικό "φιλέτο", όπως νομοσχέδια, ρυθμίσεις ή αιχμηρές πρωτοβουλίες της εκάστοτε κυβέρνησης με το σκεπτικό πως όλο και κάτι θα βρεθεί και θα ανασυρθεί στην επιφάνεια από το εν πολλοίς άγνωστο και δαιδαλώδες θεσμικό και ρυθμιστικό πλαίσιο των Βρυξελλών το οποίο θα χρίζει πολιτικής αξιοποίησης δεν είναι, βεβαίως, καινούργιο. Πολύ περισσότερο δεν είναι εύκολο να καταπολεμηθεί, καθώς σχετίζεται με εδραιωμένες αντιλήψεις μεγάλου μέρους των πολιτικών δυνάμεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και σ' άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.

Οι εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων μπορεί στις χώρες τους και ενώπιον των κομματικών ακροατηρίων να υπερασπίζονται με θέρμη την ανάγκη διατήρησης, της δήθεν απειλούμενης από τη διαδικασία περαιτέρω πολιτικής ενοποίησης της Ε.Ε, εθνικής κυριαρχίας. Αρνούνται όμως να αντιληφθούν ότι η μεγαλύτερη - και κυρίως πραγματική - απειλή προέρχεται από την εκχώρηση δικαιωμάτων παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κράτους - μέλους της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών - ενός απρόσωπου μηχανισμού με ιδιαίτερα και αυτόνομα συμφέροντα έξω και πέρα από το δημοκρατικό έλεγχο των πολιτών.

Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα "τροφοδοσίας" του "τέρατος" των Βρυξελλών αφορά το στενό συνεργάτη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ευρωβουλευτή κ. Πάνο Μπεγλίτη, ο οποίος καθιστά τελικό κριτή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης σχετικά με την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: