10.6.05

Οι μεταρρυθμίσεις και το στοίχημα Καραμανλή.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η ευρεία κοινωνική πλειοψηφία της 7ης Μαρτίου 2004 που έδωσε τη δύναμη στον Κώστα Καραμανλή να σχηματίσει κυβέρνηση, είναι σε θέση σήμερα να μετεξελιχθεί σε μία συμμαχία πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Μια συμμαχία που μπορεί να στηρίξει ένα πρόγραμμα ώριμων και ρεαλιστικών αλλαγών, στη δυναμική των οποίων είναι απαραίτητο να συγκροτηθεί και το γενικότερο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο δράσεων σ' όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας προς το συμφέρον των ίδιων των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε σήμερα μιλώντας στην Βουλή, "ψήφο εμπιστοσύνης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ώστε να πάει η Ελλάδα μπροστά". Επιπλέον τόνισε ότι σε κάθε βήμα της η κυβέρνηση επιζητά το διάλογο και τη σύνθεση προκειμένου να υπάρξουν και να εφαρμοστούν λύσεις που να στηρίζονται στην ευρεία συναίνεση και επισήμανε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις παρ' όλες τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των ποικιλόμορφων συντεχνιακών συμφερόντων στα οποία προσφέρει αφειδώς κάλυψη και ενθάρρυνση.

Σ' αυτό το πλαίσιο ο κ. Καραμανλής, προσδιόρισε ότι η δύναμη της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της κυβέρνησης προέρχεται από τους ίδιους τους πολίτες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "οι Έλληνες δεν ταυτίζονται με τη συντήρηση, τα οργανωμένα συμφέροντα και τα κλειστά κλαμπ κι αυτό γιατί ψήφισαν μεταρρυθμιστική δύναμη, κάνοντας, για μια ακόμη φορά, ιδιαίτερη αναφορά στη «συμμαχία της 7ης Μαρτίου».

Τελικά, εδώ βρίσκεται και το μεγάλο στοίχημα του Κώστα Καραμανλή: Η δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους ενεργούς πολίτες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: