15.6.05

Οι επιδόσεις μιας τέως "πρώτης κυρίας".

Από τον αναδρομικό έλεγχο του τέως πρωθυπουργού. Κώστα Σημίτη φαίνεται ότι η σύζυγός του κα. Δάφνη Σημίτη αγόρασε το 1999 μετοχές αξίας 74.163 δραχμών, οι οποίες αποτιμήθηκαν το Δεκέμβριο του 2002 σε 1.185.703 δραχμές. Το στοιχείο αυτό προέρχεται από το ρεπορτάζ για τον αναδρομικό έλεγχο του "πόθεν έσχες" των βουλευτών αλλά και των συγγενικών τους προσώπων για το διάστημα 1999-2001.

Το ποσό που επένδυσε η κα Σημίτη δεν είναι καν άξιο λόγου και φαντάζει σχεδόν ευτελές συγκριτικά με τα ποσά των αγοροπωλησιών, αλλά και τις υπεραξίες που αποκόμισαν αρκετά προβεβλημένα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Το μόνο που εντυπωσιάζει - και χρειάζεται να επισημανθεί- είναι αυτή καθ΄αυτή η επίδοση της κας Σημίτη. Οι εβδομήντα τέσσερις και κάτι ψιλά χιλιάδες δρχ. του 1999 "αυγάτισαν" κι έφθασαν να αντιπροσωπεύουν αξίες άνω του ενός εκατομμυρίου δραχμών το 2002. Γεγονός που σημαίνει οτι η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού μπορεί να πάρει άριστα με τόνο ως fund manager.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα μπορούσε κάλλιστα να βάλει τα γυαλιά της διαχείρισης στον κ. Γιάννο Παπαντωνίου και στον κ. Νίκο Χριστοδουλάκη. Μήπως θα έπρεπε ο σύζυγος της να της είχε αναθέσει τουλάχιστον την ευθύνη για την... ΔΕΚΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: