11.7.05

Flat-Tax προ των Πυλών;

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες -το χθεσινό πρωτοσέλιδο κεντρικό θέμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή" αποτελεί ισχυρή ένδειξη προθέσεων- επιμένουν ότι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης έχει εξασφαλίσει το "άνωθεν" πράσινο φώς για τη μεγάλη ανατροπή στα οικονομικά των Ελλήνων: την καθιέρωση του ενιαίου φορολογικού συντελεστή.

Η επανάσταση του flat-tax (ανάδοχος της συγκεκριμένης έκφρασης ήταν το περιοδικό The Economist) εισάγεται (επιτέλους!!!) και στην χώρα μας.

Ως (φανατικοί) υποστηρικτές της καθιέρωσης του flat-tax για όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα, έχουμε παρακολουθήσει από πολύ κοντά την προσπάθεια εφαρμογής του σ' άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταφέροντας συχνά πυκνά σ' αυτό το blog όλα εκείνα τα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη λειτουργία του "ενιαίου φορολογικού συντελεστή" και τις συνέπειές του στην αγορά και την οικονομία.

Μια ενδιαφέρουσα αναλυτική παρουσίαση για την "επανάσταση τουFlat-Tax" φιλοξενείται στο site www.agoraideon.gr, ενώ στο site www.tol.cz μπορεί να αναζητηθούν άρθρα σχετικά με την εφαρμογή του flat-tax στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης (είτε πρόκειται για τα νέα μέλη της ΕΕ, είτε για τις υποψήφιες χώρες, όπως η Ρουμανία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: