2.12.05

Aποπομπή λόγω διατάξεων...


Αν το προωθούμενο προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ βρισκόταν ήδη εν ισχύ είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο κ. Γιάννης Παλαιοκρασσάς δεν θα ζέσταινε ούτε στιγμή παραπάνω την δερμάτινη πολυθρόνα του στα υψηλά δώματα της οδού Χαλκοκονδύλη, ένθα και η έδρα της ΔΕΗ.

Κι αυτό (δηλαδή η αποπομπή) θα είχε συμβεί αποκλειστικά και μόνο λόγω επιδόσεων της συγκεκριμένης δημόσιας επιχείρησης. Σε αυτή την περίπτωση η αξιολόγηση / αποτίμηση της δημόσιας συμπεριφοράς του ανδρός έναντι των πολιτικών του προϊσταμένων – εκπροσώπων του βασικού μετόχου θα ήταν ένα δευτερεύον πρόβλημα ηθικής τάξης.

Τόσο το άρθρο 3 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου (συγκρότηση και λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου όπου αποσαφηνίζονται πλήρως οι μη εκτελεστικές ιδιότητες του προέδρου του), όσο και το άρθρο 9 (αξιολόγηση λειτουργίας και επιδόσεων της επιχείρησης με σαφείς ρήτρες και κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αποπομπή) στην περίπτωση της ΔΕΗ και του κ. Παλαιοκρασσά θα έβρισκαν, δίχως άλλο, εξαιρετικό πεδίο εφαρμογής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: