7.12.05

Το χρυσό αυγό...


Οι επίγονοι της διακυβέρνησης Σημίτη, με την ανοχή ή και την ενθάρρυνση του σημερινού αρχηγού τους, εμφανίζονται αποφασισμένοι στις συνεδριάσεις της Βουλής να ανταποκριθούν εν πλήρει συνειδήσει στην καβαφική ρήση: “Επί της γης ο εις των πούς / κι΄ ο άλλος στο νερόν,/ επιμονήν δεν δείχνουν εις έργον ή σκοπόν».

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα βουλευτή της Β΄ Περιφερείας Πειραιώς (ασκήσαντος το ιατρικό επάγγελμα πριν την έλευση του ασυμβιβάστου) ο οποίος ανακάλυψε αίφνης ότι η «περαιτέρω μετοχοποίηση» της ΟΠΑΠ ισοδυναμεί με «εκποίηση».

Ο εν λόγω βουλευτής στηριγμένος στα στέρεα θεωρητικά θεμέλια του οικονομικού σχήματος «το αυγό και η κότα» κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «εκποίησε πλουτοπαραγωγικές πηγές» με «λογαριασμούς που παραπέμπουν στο συμπαθέστατο Καραγκιόζη». Επιπλέον, για να τεκμηριώσει έτι περαιτέρω τις καταγγελίες του περί «εκποίησης» της «χρυσοφόρας όρνιθας» (βλέπε ΟΠΑΠ) άφησε την ρουκέτα για την συνέχεια. Κι η συνέχεια δεν άργησε, όπως και η … ρουκέτα: «Αντί να εισπράξει από το χρυσό αυγό πούλησε την κότα»!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: