14.12.05

Η άμεση ηλεκτρονική δημοκρατία


Αν και οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες δεν έχουν για χίλιους δύο λόγους την αίγλη των δημοσκοπήσεων (τηλεφωνικών, μέσω κάλπης κ.α) εντούτοις αποτυπώνουν με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο έστω και την άμεση, αυθόρμητη αντίδραση των χρηστών του συγκεκριμένου δικτυακού τόπου σε ένα πολύ συγκεκριμένο κάθε φορά ερώτημα.

Αφορμή για το σχόλιο τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη πύλη in.gr (συμφερόντων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη) για το ερώτημα αν «η κυβέρνηση πρέπει να παρεμβαίνει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις των εργαζομένων στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ».

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα (γύρω στις 1 το μεσημέρι) όπου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ διαδήλωναν στο Πεδίο του Άρεως εναντίον του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ το 44,54 % των χρηστών του in.gr που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία (μέχρι εκείνη την στιγμή 2023 χρήστες) τάχθηκε υπέρ της παρέμβασης στις συλλογικές διαπραγματεύσεις των εργαζομένων στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ (901 χρήστες). Εναντίον της παρέμβασης τάχθηκε το 29,51 % (597 χρήστες), ενώ το 23,68 % (479 χρήστες) προτίμησε την απάντηση : “Ούτως ή άλλως οι ΔΕΚΟ ελέγχονται στην πράξη από την κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: