17.12.05

Η σύμπραξη της νεωτερικής καθοδήγησης!!!


Aν και στο επίκεντρο της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής εντός του 2006 και κατ΄ επέκταση και της πολιτικής ζωής αναμένεται να τεθούν οι συμπράξεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή έργων υποδομών και την παροχή υπηρεσιών που θα εξυπηρετούν ευρύτερες κοινωνικές ανάγκες ανατρέποντας κατεστημένες νοοτροπίες και μεθόδους αντιμετώπισης και διαχείρισης των δημοσίων έργων και υπηρεσιών φαίνεται ότι οι συμπράξεις αρχίζουν να συγκινούν και πολύ πέραν του αυστηρά καθορισμένου πεδίου εφαρμογής τους.

Για παράδειγμα, οι συμπράξεις συγκινούν ως έννοια τον κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλο (βουλευτή εκλεγμένο με την λίστα Επικρατείας του Πασόκ). Μόνον που ο ίδιος «βλέπει» την σύμπραξη που υποστηρίζει στο πεδίο των ιδεών, με εταίρους διαφορετικής καταγωγής ιδεολογικών και πολιτικών επιλογών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ανδριανόπουλος στην εβδομαδιαία στήλη του στην εφημερίδα «Ημερησία» θεωρεί ότι είναι πρακτικά εφαρμόσιμη η σύμπραξη ανάμεσα σε φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές επιλογές στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.

Σε γενικό επίπεδο, με τη συγκεκριμένη θέση ίσως και να μην υπήρχε σοβαρή διαφωνία. Αλλά, ο κ. Ανδριανόπουλος «βιάζεται» όχι μόνον να της προσδώσει χαρακτηριστικά συγκροτημένης δύναμης – έστω και ως σχηματισμός / ομπρέλας- που θα διεκδικήσει το μερίδιο της στην προοπτική κυβερνητικής εξουσίας αλλά θέτει σαφή και απολύτως προκαθορισμένα όρια για το ποιες δυνάμεις που θα μπορούσαν να «καλυφθούν» κάτω από την «ομπρέλα».

Τα «προκαθορισμένα όρια» βεβαίως θυμίζουν τις συμμαχίες τύπου Περισσού όπου το Π.Γ της Κ.Ε αποφασίζει αυτό και μόνον αυτό το ποιες δυνάμεις «χωρούν» στο κοστούμι που έχει εκ των προτέρων ετοιμάσει και το κυριότερο αν αυτές οι δυνάμεις δεν υπάρχουν στον… ορίζοντα η κομματική γραφειοκρατία είναι πανέτοιμη για να τις εφεύρει, να τις νομιμοποιήσει και να τις παρουσιάσει στη συνέχεια στο ευρύτερο πολιτικό ακροατήριο…

Κάτι παρόμοιο πρέπει να έχει στο μυαλό του και ο κ. Ανδριανόπουλος. Με την άνεση θεωρητικής επάρκειας νεοπροσλαμβανόμενου λέκτορα περιφερειακού ΑΕΙ με έδρα σε νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου θέτει εν πολλοίς ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στον υπό ίδρυση πολιτικό σχηματισμό / ομπρέλα την αποδοχή της «νεωτερικής καθοδήγησης του Γ. Παπανδρέου»!!!

Αυτό και μόνο το προαπαιτούμενο φαίνεται να «σκοτώνει» εν τη γενέσει της οποιαδήποτε σκέψη για σοβαρή συζήτηση πάνω στην προοπτική σύγκλισης διαφορετικών , ως προς την καταγωγή και την προέλευση τους, πολιτικών και ιδεολογικών επιλογών. Αν και μια τέτοιου τύπου σύγκλιση επιλογών φαίνεται να έχει προ πολλού επιτευχθεί και μάλιστα στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής από την πλευρά της κοινωνικής συμμαχίας που εκφράζει και εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Υ.Γ: Πώς ορίζει ο κ. Ανδριανόπουλος τις σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις / επιλογές εντός του παραδοσιακού Πασόκ -ο ένας εταίρος της προτεινόμενης σύμπραξης- και ποιες είναι οι φιλελεύθερες ή κεντροδεξιές δυνάμεις -ο άλλος εταίρος- που έχουν προσχωρήσει στο στρατόπεδο των ενισταμένων και κοιτούν προς την πλευρά της Χαρ. Τρικούπη; Εκτός κι αν ο κ. Ανδριανόπουλος ως άλλος τριτοδιεθνιστής κομμουνιστής θεωρεί ότι οι ταμπέλες έχουν αυτοδύναμη σημασία και αξία και όχι η επιρροή και διείσδυση των οργανωμένων ιδεών στη κοινωνία των πολιτών…

Δεν υπάρχουν σχόλια: