9.12.05

To καθαρό μήνυμα


Οι διατυπώσεις που επέλεξε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για το εν εξελίξει εφαρμοζόμενο σχέδιο στην οικονομία είχαν το ιδιαίτερα ξεχωριστό και συνάμα συμβολικό τους νόημα.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επέλεξε να μιλήσει για αποκρατικοποιήσεις και για ιδιωτικοποιήσεις, εκφράσεις που σηματοδοτούν μια πολύ διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με τη μέχρις σήμερα πρακτική των μετοχοποιήσεων.
Η επιλογή αυτή γίνεται ακόμη πιο καθαρή και πιο σαφής από την στιγμή που ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται με σθένος το περιεχόμενο του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις ΔΕΚΟ, χαρακτηρίζοντας το ως «μία καθοριστική μεταρρύθμιση – τομή στο Κράτος», μια μεταρρύθμιση η οποία, όπως τόνισε με έμφαση, «εξυγιαίνει και περιορίζει τον ευρύτερο δημόσιο τομέα».
Με λίγα λόγια, σε αυτές τις διατυπώσεις βρίσκεται και το κλειδί των εξελίξεων: Το τέλος εποχής για την «κλασσική συνταγή» των μετοχοποιήσεων των ΔΕΚΟ φέρνει στο προσκήνιο την προσπάθεια της κυβέρνησης - με την αποτελεσματική αξιοποίηση των «εργαλείων» των αποκρατικοποιήσεων και των ιδιωτικοποιήσεων- να προχωρήσει στην εξυγίανση αλλά και στον περιορισμό του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Πιο σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα δεν μπορούσε να σταλεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: