9.1.06

Μια καθαρή και τίμια δήλωση


Η δήλωση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη για τη πορεία των τιμών των μετοχών του Χρηματιστηρίου Αθηνών όχι μόνο πληροί όλες τις σχετικές προϋποθέσεις για να χαρακτηρισθεί ως καθαρή και τίμια αλλά απαλλάσει πλήρως το φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό πρόγραμμα αποκρατικοποίησεων και εισηγμένων εταιρειών απο το βάρος της χρηματιστηριακής προσδωκίας.

Η επιλογή αυτή του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών ας προσμετρηθεί και ας αξιολογηθεί δεόντως και προπαντός, ας τροφοδοτήσει τη συλλογική μνήμη προκειμένου να παραχθούν και άλλου τύπου συμπεριφορές στον έτσι κι αλλιώς αποδεκατισμένο επενδυτικό πληθυσμό της Σοφοκλέους.

Άλλωστε, η τελευταία έχει πλέον περιέλθει για τα καλά εις χείρας επαγγελματιών, Ελλήνων και ξένων (τα πλέον πρόσφατα στοιχεία ανεβάζουν την συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών στο 40 % της συνολικής κεφαλαιοποίηση της αγοράς, ενώ τα equity funds δίνουν τον τόνο στο χώρο των εξαγορών και των επικείμενων συγχωνεύσεων/αναδιαρθρώσεων).

Για την ιστορία, η δήλωση του κ. Αλογοσκούφη έχει ως εξής:

Δεν σχολιάζω την εξέλιξη του δείκτη τιμών στο Χρηματιστήριο, αλλά όλοι θυμόμαστε και όλοι πρέπει να θυμούνται τι συνέβη το 1999 και το 2000.


Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της οικονομικής πολιτικής για το 2006 και κυρίως για την προβολή των εκτιμήσεων του οικονομικού επιτελείου για τα αποτελέσματα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων- ένα σταθερό και συνεχώς εμπλουτιζόμενο πρόγραμμα με συνεκτικό ιστό και καθορισμένες προτεραιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: