19.1.06

Οι κάμερες παρούσες και εν λειτουργία!!!


Οι δράστες της αιματηρής ληστείας στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των media, έχουν ταυτοποιηθεί(Πρόσωπα με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας...). Κι αυτό με τη συμβολή και τη συνδρομή που παρείχαν οι κάμερες ασφαλείας, οι οποίες -τι ευτυχής συγκυρία!!!- λειτουργούσαν τη στιγμή του συμβάντος.

Οι τόσο συκοφαντημένες κάμερες, πριν και αμέσως μετά απο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, φαίνεται ότι έχουν και λόγο και ρόλο ύπαρξης. Τα τεκμήρια πλέον έχουν προσκομισθεί (π.χ τα πρόσωπα των δραστών), βρίσκονται σε κοινή θέα και "φωνάζουν" τη δική τους αλήθεια!!!

Κατόπιν όλων αυτών ουδείς μπορεί πλέον να παριστάνει, εκ του ασφαλούς, τον υπέρμαχο των ατομικών και δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων όταν παραβλέπει ότι η ασφάλεια είναι και παραμένει ένα απο τα πρώτα στη σειρά των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των πολιτών!!!

1 σχόλιο:

kouk είπε...

οι κάμερες ασφαλείας εντός καταστημάτων όπως τράπεζες είναι πετυχημένες στον στόχο τους, όπως και οι κάμερες για την ρύθμιση της κυκλοφορείας. Όμως οι κάμερες που στόχο έχουν την πρόληψη ή καταστολή εγκλημάτων που δεν είναι δεμένα με συγκεκριμένους χώρους (όπως η τράπεζα, ή ο δρόμος) δεν είναι πετυχημένες καθόλου. Το έγκλημα που δεν είναι συνυφασμένο με κάποιον συγκεκριμένο χώρο δεν μπορεί να διωχθεί μέσω των καμερών αφού ενώ αυτές αντιστοιχούνται σε έναν συγκεκριμένο χώρο τα εγκλήματα δεν "πάσχουν" από αυτόν τον περιορισμό και έτσι βρίσκουν άλλους χώρους.
Επίσης είναι εγγενές μειονέκτημα των συστημάτων παρακολούθησης ότι όσο διευρύνεται ο χώρος παρακολούθησης, τόσο γίνεται δύσκολο εώς αδύνατο να επεξεργαστεί το αποτέλεσμα της καταγραφής.

Χαρακτηριστικό συμβάν έγινε στην γειτονιά μου, στο κέντρο της Αθήνας, όπου συνέβαινε αγοραπωλησία ναρκωτικών και ένας συμμέτοχος φώναξε "όχι εκεί, ρε βλάκα, έχει κάμερα!", τόσο δυνατά ώστε τον άκουσε όλη η γειτονιά!. Αμέσως μεταφερθήκανε και η αγοραπωλησία συνεχίστηκε μακριά από τα μάτια της κάμερας και με την αδιαφορία των περαστικών.

Αυτό που πραγματικά κάνει την διαφορά σε τέτοια εγκλήματα είναι οι αστυνομικές περιπολίες, που δυστυχώς ελλατώνονται συνήθως με πρόσχημα την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας.