20.3.07

Οι κανόνες επενδυτικής συμπεριφοράς...


Στο site της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη σχετική ενότητα για το Νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα για την διαχείριση και αξιοποίηση των αποθεματικών και της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους υπάρχει μεταξύ άλλων μια προβεβλημένη σημείωση: "Οι διατάξεις του αρθ. 40 του Ν. 2676/99 με τις οποίες προβλέπεται εκτός των άλλων, η αύξησή του ανωτέρω ποσοστού σε 23% από 1-1-2001, θα τεθούν σε εφαρμογή, ένα μήνα, μετά την έκδοση των προβλεπόμενων Υπ. Αποφάσεων με τις οποίες θα καθοριστούν οι κανόνες επενδυτικής συμπεριφοράς τόσο για τις Κινητές αξίες όσο και τα ακίνητα". Με άλλα λόγια, αντί του 1 μηνός έχουν ήδη παρέλθει 6 και πλέον χρόνια και "κανόνες επενδυτικής συμπεριφοράς" δεν έχουν θεσπιστεί ακόμη... Κάποιοι κυβερνούσαν αυτά τα χρόνια... Κάποιοι με ονοματεπώνυμο!!!

Αλλά, δεν είναι μόνον αυτό.Αν ανατρέξει κανείς στη κοινή συνέντευξη τύπου του υπουργού Απασχόλησης κ. Τσιτουρίδη και του υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Θωμόπουλου θα ανακαλύψει με θλίψη ότι τόσα χρόνια και πάρά τους νόμους που ψήφιζε η Βουλή ο "βασιλιάς ήταν γυμνός" [Η σημερινή κυβέρνηση πιστώνεται τη πρωτοβουλία να αναδείξει το ζήτημα το Σεπτέμβριο του 2006, πρωτοβουλία που κατέληξε στη σύσταση επιτροπής υπό τον κ. Θωμόπουλο, η οποία ήδη και παρέδωσε το πόρισμα της. Για όσους κάνουν άλλες σκέψεις, ας γνωρίζουν ότι ο κ. Θωμόπουλος ούτε Νεοδημοκράτης κομματικός είναι, ούτε διορίσθηκε στη θέση του απο τη κυβέρνηση Καραμανλή. Δηλωμένος οπαδός του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη είναι και δεν έχει κανένα λόγο να εξωραϊζει μια κατάσταση απο το παρελθόν...].

Έπεται συνέχεια.

[Ας μην διαφύγει της προσοχής μας το γεγονός ότι στο χώρο της διαχείρισης των επενδύσεων των ασφαλιστικών ταμείων κυριαρχούν αποκλειστικά και μόνο φαινόμενα τύπου ΤΕΑΔΥ... Υπάρχουν και οι λαμπρές εξαιρέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η συγκροτημένη ΑΕΔΑΚ των ασφαλιστικών οργανισμών όπου η διαφάνεια των ενεργειών της διοίκησης της μπορεί και να επαληθεύεται συχνά πυκνά...]

Δεν υπάρχουν σχόλια: