15.7.07

Μετά τα πυροτεχνήματα...


Η επικαιρότητα παρέχει όντως αφορμές για ευθύβολες πολιτικές προσεγγίσεις και παρεμβάσεις αρκεί να έχεις «αυτιά και μάτια» και κυρίως μυαλό απαλλαγμένο από PR αντιλήψεις style νεοπλουτιστικής μυκονιάτικης παραλίας…


Η «Κ» ήταν η μόνη από τις ανταγωνίστριες της που επιχείρησε –και δικαιώθηκε για αυτήν την επιλογή της- να «δει» τα πράγματα πίσω από το πέπλο της θριαμβολογίας για τον πακτωλό των δις για τα deals του καυτού καλοκαιριού και τις υπεραξίες που αυτά θα γεννήσουν για τους εγχώριους Peterson…


Το πρωτοσέλιδο που υποστηρίζεται από το άρθρο του Νίκου Νικολάου (στο ένθετο της Οικονομικής «Κ») αλλά και τα κείμενα-παρεμβάσεις του Αλέξη Παπαχελά και του Κώστα Καλλίτση στις μόνιμες στήλες δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να φωτίζουν τα πραγματικά δεδομένα μιας νέας οικονομικής επιχειρηματικής πραγματικότητας η οποία και αναμφίβολα θα καθορίσει μέσα στους προσεχείς μήνες και την έκβαση του πολιτικού παιχνιδιού με όρους ηγεμονίας…


Οι άλλοι ας συνεχίσουν να ψάχνουν τις ημερομηνίες των εκλογών, τις "κόντρες" του πρώην και του νυν στον μικρόκοσμο της Ρηγίλης, την "επιθετική αντιπολίτευση" του ΓΑΠ και τον νέο ρόλο του Κ. Λαλιώτη, το πόρισμα Ζορμπά κ.α.


Η διεθνοποίηση της ελληνικής αγοράς και η απεμπλοκή του δημοσίου απο συμμετοχές σε εισηγμένες και μη πρώην ΔΕΚΟ, η επικείμενη νίκη Erdogan στη Τουρκία και η επίδραση της στις διμερείς σχέσεις, το δίκτυο των αγωγών και ο ενεργειακός κόμβος στα Βόρεια και Ανατολικά σύνορα, η κατοχύρωση της Ρωσίας ως αξιόπιστου συνομιλητή των Ευρωπαίων, το πλέγμα ιδεών Sarkozy για τη Μεσόγειο κ.α αποτελούν τα βασικά συστατικά ενός πάζλ που επηρρεάζει αποφασιστικά τις εξελίξεις στη πολιτική σκηνή της ευρύτερης περιοχής παρέχοντας την ευκαιρία στο ελληνικό πολιτικό προσωπικό να γυρίζει τη σελίδα της μακρόχρονης μιζέριας στο νέο κεφάλαιο της ευημερίας της κοινωνίας και των πολιτών.

1 σχόλιο:

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είπε...

freebloger...Αυτό που ουσιαστικά βιώνουμε και βλέπουμε να εξελίσσεται σήμερα είναι η μετά-μεταπολίτευση. Είναι αυτό που αρκετοί περίμεναν ή ήθελαν να συμβεί από τη δεκαετία του '80.
Άνοιγμα της ελληνικής αγοράς, αξιοποίηση της ιδιότητας του μέλους της ΕΕ και της γεω-οικονομικής θέσης της Χώρας. Βέβαια η πτώση του τείχους το '89, καθώς και άλλες εξελίξεις στο μεσοδιάστημα έχουν ανατρέψει τα δεδομένα και επιταχύνουν, πλέον, τους ρυθμούς ώσμωσης της ελληνικής οικονομίας με την παγκόσμια...