10.9.07

Οι επίδοξοι μνηστήρες για το τηλε-αξίωμα του ...Λόρδου Θησαυροφύλακα...


Συνωστισμός άνευ προηγουμένου για τη κατάληψη της θέσεως του … Λόρδου Θησαυροφύλακα από τους τηλεσχολιαστές του Σαββατοκύριακου.

Η αγωνιώδης προσπάθεια τους να αποδείξουν την … τρύπα που δημιουργείται στα δημόσια οικονομικά εξ αιτίας της δέσμευσης για τη κατάργηση του φόρου κληρονομιάς και άλλων σχετικών με τη κατοικία φόρων ήταν σε κάθε περίπτωση αξιοπρόσεκτη.

Τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τον ένα τηλεσχολιαστή στον άλλο ανεβοκατέβαιναν κατά το δοκούν και ανάλογα με το ποιος πολιτικός είχε την ατυχία να συνομιλεί μαζί τους αλλά ως δια μαγείας στο τέλος η … τρύπα πάντα μεγάλωνε. Η άνωθεν γραμμή έπρεπε να υπηρετηθεί σωστά…

Ο τραγέλαφος των τηλε-δελτίων πάντως όχι μόνο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σκιάσει και να αποκρύψει τη «πραγματικότητα» αλλά αντίθετα, την αναδεικνύει και τη προβάλλει. Το πώς και το γιατί είναι εύκολο να αποκαλυφθούν και να εξηγηθούν. Το σύστημα των ηλεκτρονικών ΜΜΕ –με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις- είναι σήμερα (όπως ήταν και σε ορισμένες χρονικές περιόδους της διακυβέρνησης Σημίτη) απόλυτα εχθρικό απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα μείωσης της παρέμβασης του κράτους στη ζωή και τη τσέπη των πολιτών. Από τη φορολογία μέχρι τις ΔΕΚΟ και τη λειτουργία των αγορών!!!

[Για την ιστορική αλήθεια, ο πρώτος που έθεσε θέμα για το φόρο κληρονομιάς ήταν ο Πέτρος Δούκας –υφυπουργός Οικονομικών με κύρια ευθύνη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το θέμα τέθηκε με τη συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» τη Κυριακή 22 Ιουλίου 2007. Εκείνες τις μέρες οι περισσότεροι τηλεσχολιαστές βγήκαν με …αποκλειστικές πληροφορίες στα παράθυρα να διαψεύσουν το θέμα!!!]

Δεν υπάρχουν σχόλια: